Gebruikers login

Registreren

Overheid

Sneller, kostenbesparend en klantgericht vergunningaanvragen afhandelen.

U heeft als gemeente veel werk aan het toetsen en verwerken van ingediende omgevingsvergunningen, en dan met name bij kleine bouwwerken. De verhouding tussen de kosten van het behandelen van een dergelijke aanvraag en de inkomsten via de leges is weg en het moet dus anders.

BLITTS is de eerste (en enige) virtuele plantoetser in Nederland die ervoor zorgt dat u er 100% zeker van dat de aanvraag welke wordt gedaan via BLITTS, volledig voldoet aan de Landelijke en de eigen Gemeentelijke regelgeving. Bij iedere omgevingsvergunningaanvraag ontvangt u de complete checklist waarop is getoetst, een bouwbesluitrapportage, tekeningen in PDF formaat en een IFC bestand. De aanvraag is volledig voorgetoetst, waardoor u de aanvraag dus direct kunt afhandelen, waardoor u feitelijk gezien een omgevingsvergunning in minder dan één dag kunt verstrekken, dit is nog sneller dan de gemiddelde werkwijze bij een flitsvergunning!

De virtuele plantoetser neemt u nu ook de onnodige vergunningvrije aanvragen uit handen. Als een aanvrager vergunningvrij blijkt te mogen bouwen, dan kunnen wij hier namens de Gemeente direct geautomatiseerd een verklaring voor afgeven. Ook dat scheelt u veel tijd en geld! U krijgt bovendien een kopie van de verklaring en weet dus ook gelijk waar er vergunningvrij gebouwd wordt binnen uw gemeente.

BLITTS is een webapplicatie en kan dus naadloos worden opgenomen in de website van uw gemeente en de dienstverlening naar de burgers via de eigen website vergroten. U kunt ook gewoon uw huidige vergunningensysteem of zaakdossier blijven gebruiken.

Wij geloven niet in (licentie)contracten, dus u bepaalt zelf op welke wijze en op welk moment BLITTS wordt ingezet binnen uw gemeente en betaald dus alleen voor daadwerkelijk afgegeven vergunningen en/of verklaringen.

De Gemeente Zaanstad won onlangs nog de Gemeente Pioniersaward (juryprijs) voor het gebruik van BLITTS. Hieronder vertelt Wethouder Visscher over de voordelen van het gebruik van BLITTS:

Wilt u net als o.a. de gemeente Zaanstad uw interne kosten drastisch omlaag brengen, uw service naar de burger vergroten én inzicht hebben in wat BLITTS nog meer op zal leveren voor uw gemeente? Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen snel contact met u op!

Meer informatie aanvragen